Hver gang vi skal ud, uanset om det er et bryllup, en fest, en begravelse, en jobsamtale, en picnic eller et baby shower, stiller vi ofte det samme spørgsmål: Hvad skal vi have på? Det kan være svært og tidskrævende at vælge den rigtige kjole til en bestemt lejlighed. Men det er vigtigt at vælge noget, der passer til begivenheden og din stil. At blive dømt for det dårligste outfit til en sammenkomst er det sidste, du ønsker at opleve.

Her er nogle vigtige overvejelser, når du skal vælge den rigtige til dig.

  • Bestem, hvad der er på mode

Fra tid til anden dukker der nye designs op. Du bør derfor gøre dig bekendt med, hvad der er tilladt og hvad der ikke er tilladt. Du kan få nyttige oplysninger om den nyeste damemode fra modeblogs og sociale medier. Overvej at shoppe både online og offline.

Vær opmærksom på specifikke former, detaljer, materialer, farver og stilarter på kjoler. Du kan også mikse og matche dem for at skabe den kjole, der passer bedst til dig.

  • Vær opmærksom på vejret

Vejret og tidspunktet for begivenheden er afgørende, når du skal vælge tøj til en hvilken som helst lejlighed. Dette vil påvirke den tøjstil, du vælger. Undgå at bære en beskeden kjole på kolde nætter, medmindre du ønsker at fryse ihjel. Hvis arrangementet finder sted på en varm sommerdag, skal du undgå tykt tøj, som får dig til at svede og føle dig utilpas. Vælg i stedet blandt de bedste italienske sommerkjoler til kvinder for at få et fashion statement, der passer til sæsonen og din krop.

  • Overvej begivenheden

Det er også vigtigt at overveje, hvilken type begivenhed du skal deltage i. Skal du til fest hos en veninde? Eller er det en forretningsbegivenhed? Der er forskellige dresscodes til forskellige lejligheder, mens nogle måske ikke har dem. Undersøg dresscoden nøje, og planlæg dit tøj i overensstemmelse hermed.

Du kan bære gulvlange kjoler til et bryllup, mens en skjorte med knapper og bukser er bedst til en forretningskonference.

  • Vælg den rigtige længde

Der findes ikke én længde, der passer perfekt til alle kropsformer. Du får et chok, hvis du tror, at du kan finde en kjole af en hvilken som helst højde og få den til at se godt ud på dig. For eksempel vil en gulvlang kjole skjule din kropsbygning, hvis du er lille, og få dig til at se mindre ud. På samme måde passer en bodycon måske ikke til dig, hvis du ikke har den rette krop til den.

Hvis du vil være på den sikre side, er en midi-kjole perfekt til kvinder med forskellige størrelser og former. Ved at vælge en midi-længde kan du vise lige præcis den rette mængde skinneben uden at blive overdrevet.

Det er vigtigt at vælge en kjolelængde, der passer til din krop, eller i det mindste en længde, som du kan supplere for at opnå et smigrende look.

  • Vælg den rigtige farve

Det kan gøre underværker at vælge den rigtige farve til din kjole. Den vil passe til både tidspunktet på dagen og dit look. Som en generel regel bør du vælge lysere toner til arrangementer om dagen og mørkere toner til aftenen. Vælg altid en kjole, der passer til din hudtone og arrangementets tema, og som passer til den farve, du vælger.

Det er heller ikke en god idé at tilføje for mange farver til dit tøj, da det kan se intetsigende ud. I stedet skal du være forsigtig, når du skaber flerfarvede looks. Du kan bruge en kontrastfarvet overdel for at fremhæve den ensfarvede overdel og underdel, eller du kan tilføje et stænk af farve ved at kombinere nogle smykker med din kjole.

  • Overvej materiale og design

Tænk på, hvor du vil bære kjolen, og hvad du skal lave. Dit tøj skal se godt ud og være behageligt for dig under hele begivenheden. En formel kjole til en lejlighed skal være smuk og afslappet. Tænk på kjolematerialets holdbarhed og på, hvordan det holder til hele begivenheden. Hvis du kan forestille dig, hvor krøllet det er, skal du undgå det til lange møder, hvor du sidder og står.

Din kropsform bør også være det vigtigste, når du vælger materiale til din kjole. Læder og spandex er velegnede materialer til at vise dine kurver frem, i modsætning til stoffer som satin og silke, da de ikke er fleksible. Hvis du har en pæreformet figur, skal du ligeledes undgå uld og tykt strik, da det vil henlede opmærksomheden på din overkrop.

  • Tjek kjolens pasform og pasform

Sørg for, at den kjole, du vil have på til lejligheden, passer til din kropsform, før du går hjemmefra. Tøjet skal passe og være i den rigtige størrelse. Hvis du ikke allerede har et outfit til lejligheden, er det på tide at gå i butikkerne og købe noget smart tøj til dig selv. Tag dig god tid i omklædningsrummene, før du køber, og sørg for, at du køber den rigtige pasform.

Afsluttende tanker

Når du er godt klædt på, føler du dig selvsikker. Det definerer din personlighed. Verden vil se dig på den måde, som du vælger at portrættere dig selv. Følg ovenstående tips, når du vælger en kjole til din næste nedtur.