Isolering beskriver, hvor godt en beklædningsgenstand beskytter sin bærer mod kulde. Generelt vil et tøj med mere isolering give mere følt varme end et med mindre. Isolering kan også bruges som stenografi for det materiale, der skal isolere. Dun, syntetisk og fleece er alle typer isolering.

Parkas

Parkas er stærkt isolerede jakker designet til at give varme gennem vinterens værste. Selv for islændinge er det at bære en parka den eneste måde at tilbringe længere tid ude i den arktiske kulde. De fleste parkaer er isoleret med dun, en naturlig isolering, der kommer fra fugle som ænder og gæs. Dun er det mest effektive isoleringsmateriale efter vægt i naturen og har været brugt af mennesker i århundreder.

Mellemlag

Mellemlag er isoleret tøj, der varierer i isolering, men som alle kan bæres med en skal for at øge deres vejrbeskyttelse. Det højre mellemlag er en konstant følgesvend gennem de kolde måneder. I Island er det faktisk ret konstant. Disse alsidige beklædningsgenstande kan fores med mange forskellige isolatorer, inklusive dun.

Meget åndbar

Meget åndbart tøj er designet til at give ventilation ud over deres kategoris forventninger. Hårde skaller, der bruger Polartecs luftgennemtrængelige Neoshell-membranteknologi, er for eksempel mere åndbare end dem, der er lavet med traditionelle membranmaterialer.

Fleece

Fleece er et populært valg til mellemlag på grund af dets holdbarhed og åndbarhed. High-loft fleeces som Tindurs syntetiske shearling isolerer godt mod kulden, mens den udleder overskydende kropsvarme.

Syntetisk

Syntetisk isolering er et andet almindeligt valg. Først introduceret i 1980’erne som et mere holdbart, vejrbestandigt alternativ til dun, syntetiske isoleringer fra mærker som Primaloft giver brugerne en modstandsdygtig (og vegansk) isoleringsmulighed.

Find det rigtige isoleringsniveau til dine behov

At forstå, hvad tøjet er designet til, og hvordan det er isoleret, vil hjælpe dig med at vurdere, om det er det rigtige niveau af isolering til dine behov. Når du køber udstyr til koldt vejr, er det dog lige så vigtigt at tage højde for, hvor naturligt varmt eller koldt du har det i løbet af dagen. For eksempel kan de, der har tendens til nemt at blive varme, ikke have brug for en parka uden for virkelige arktiske forhold.

Til afslappet vandring. For dem, der føler sig naturligt koldere og bor i et område med koldt vejr, vil vinteren blive mødt mest behageligt med en ordentlig dunparka som Tindur eller Jokla. Disse stærkt isolerede beklædningsgenstande vil give varme gennem selv 24-timers arktiske nætter. Brugere, der søger et vegansk alternativ, bør prøve Þórisjökull vegansk parka.

For byen. For dem, der leder efter et tre-sæsons stykke til at beskytte mod både frost og kuldegysninger, vil et fleece, syntetisk eller aktivt mellemlag gøre sig bedst. Jakker som Tindur Shearling, Öxi hybrid og Hrannar fleece balancerer isolering med åndbarhed, hvilket giver brugerne en behagelig, aktiv følelse.