Tøj gør ikke manden til en mand; så meget ved vi. Men det er ikke til at benægte, at en korrekt præsentation har en stor betydning. Når vi står op om morgenen for at forberede os på at vinde eller bare komme igennem endnu en dag i jagten på vores karrieremål, skal vi bare se godt ud. Ja, det første ordsprog er sandt, men det er det andet også – klæd dig på til det job, du vil have, ikke til det, du har.

Allerede før vi åbner munden, før vi laver en ubevidst gestus, har vores tøj allerede fortalt os om vores professionalisme, seriøsitet og engagement i jobbet. Dit udseende har en betydning, tag ikke fejl af det, så lad os grave dybere og finde ud af, på hvor mange måder det har en betydning. I sidste ende vil du ikke kun få indsigt i stilens magt, men du vil også lære, hvordan du dyrker en god stil.

Attraktivitet og økonomisk succes

Ifølge en undersøgelse kaldet Gender and the Return to Attractiveness er der en stærk sammenhæng mellem tiltrækningskraft og potentiel indkomst. Den eneste ting, der blev fremlagt i denne undersøgelse, var, at attraktive mennesker tjener 20 procent mere end dem, der beskrives som “gennemsnitligt attraktive”. Det kan virke overfladisk og endog hårdt, men der er også en god side af sagen.

Lønforskellen er en forskel, som kan mindskes ved hjælp af det, der kaldes en “skønhedspræmie”, hvilket i bund og grund betyder, at vi kan tilføje point til vores attraktivitet ved at udvise omsorg. Det positive er, at din medfødte skønhed ikke spiller en lige så stor rolle for din professionelle succes som den, du opnår ved at være velplejet – klæde dig godt og passende på og gøre en indsats i hår- og make-up-afdelingen. Du behøver bestemt ikke at ligne en supermodel eller at følge en umulig skønhedsstandard – du skal bare vise, at du går op i dit udseende.

Tryk på kontakten

Der er en anden, mere beroligende og mindre uretfærdig undersøgelse, som helt sikkert vil overbevise dig om, at du skal opdatere dit professionelle look. Den hedder Enclothed Cognition, og den siger, at det tøj, vi bærer, har en enorm indvirkning på vores psykologiske proces, vores tillid til vores evner og vores generelle præstationer inden for vores respektive områder.

Undersøgelsen viste, at uhensigtsmæssig påklædning påvirker, hvordan dine faglige evner vurderes, men det påvirker også din selvopfattelse. Når du er “klædt på til rollen”, er du mere tilbøjelig til at “spille rollen” bedre, være mere fokuseret, produktiv og målrettet. Vi har alle en “kraftform”, der hjælper os med at få “karakteren”, det gælder bare om at finde din.

Djævelen ligger i detaljerne

Lad os starte i bunden. En kvalitetstaske er en accessory, der virkelig fortæller en historie, så en god taske er altid et godt valg. Denne håndtaske-guide beskriver de forskellige taskestilarter og forklarer, hvordan taskens kropstype og størrelse, form og længde kan bruges til at fremhæve din forretningsstil. Det er også godt at vide, hvordan du køber tasker, der passer til din livsstil.

Det andet er naturligvis dit valg af fodtøj. Nej, du behøver ikke at gå i smertefulde over-the-top hæle, der findes fantastiske flade sko, som sender det samme budskab og endda ser bedre ud til visse outfits. Selvfølgelig vil klassiske pumps helt sikkert give dig højde og selvtillid, men hvis du ikke har dem, vil det ikke skade dit udseende. Hold dig til et minimum af smykker – dette fungerer i øvrigt godt i alle henseender, da massive smykker giver væk og subtile og minimalistiske smykker. Du ønsker at udstråle enkelhed og elegance, og det vil få dig til at nå dit mål.

Alt tøj.

Når det gælder tøj, er det vigtigste, at det er godt sammensat, presset og sidder som en handske. Når du har fastlagt disse tre ting, har du masser af råderum til at vælge dit tøj. Du kan omfavne våddragtens tilbagevenden, som designere som Stella McCartney og nogle få andre har bragt tilbage, og den er mere stilfuld end nogensinde før.

Medium nederdele og en hvid skjorte er altid et umiskendeligt valg, og på de dage, hvor du er i humør til noget lidt mere afslappet, kan du opnå business casual-mål ved at kombinere culottes med en holdtrøje. Vi har gemt det bedste til sidst – rød strøm. Rød er endelig ved at genvinde sin plads i rampelyset, og da det har vist sig at være en af de mest kraftfulde farver, kan du vælge en rød kjole eller endda et helt jakkesæt. Det kan virke lidt skræmmende, men der er dage, hvor det er præcis den effekt, du ønsker at opnå.

Gør det til dit mål at holde dig væk fra baggy tøj, tøj, der ikke passer til din størrelse, og alt for travle mønstre. En fed mørk blomstret kjole med mørke blomster er helt sikkert et ja, men at blande og matche flere mønstre er et nej. Hvis du holder dig til striber, tern og lignende diskrete, men effektive mønstre, er der ingen chance for at gøre det forkert.