Vi har alle været der. Din Instagram eksploderer med nye makeuptrends, som du ikke kan vente med at tage på. Men når du henter dine produkter og prøver dem, er du skuffet over din makeup.

Disse mindre gode resultater har måske ikke noget at gøre med dine ansøgningsfærdigheder eller de produkter, du har valgt. Din ansigtsform er ofte en vigtig faktor for at opnå den makeup, du ønsker. For at bestemme din ansigtsform skal du overveje:

 • Pandens bredde: fra hårgrænsen til hårgrænsen på det bredeste sted
 • Kindbenets bredde: fra hårgrænsen over kindbenet, tværs over ansigtet til det samme sted på den anden side
 • Kæbbens bredde: fra kæbefoden (under øret) til midten af hagen, ganget med to
 • Ansigtslængde: fra midten af hårgrænsen til spidsen af hagen

Her er nogle grundlæggende makeup-tips til hver ansigtsform:

Hjerte

Du har denne form, hvis bredden af dit kindben er omtrent det samme som bredden af din pande og begge er bredere end din kæbelinje. Dit ansigt vil også være lidt længere end bredt. Fælles træk ved et hjerteformet ansigt er høje, fremtrædende kindben og et engetop.

Kinder: Smil, og påfør en mat rødme på kinderne, så du kan blende ind til øret/hårlinjen. Dette vil hjælpe med at fremhæve dine kinder. Hvis du vil fremhæve dine kindben mere, kan du bruge en bronzer under kindbenet og under hagen for at skabe kontur. Påfør en glossy highlighter på de øverste punkter af dine kindben, hvor lyset naturligt vil falde.

Øjenbryn: Rundede bryn kan være med til at gøre dit ansigt mere blødt.

Øjne: Hold dig til bløde linjer og en diskret liner.

Læber: Sæt lidt farve på læberne for at henlede opmærksomheden på dine stærke kindben. Bløde/klare lyserøde eller røde farver anbefales.

Bonustips:

 • Påfør en lille mængde bronzer på dine tindinger, og bland opad mod midten af din pande.
 • Brug en highlighter under brynet, Amor’s bue (kurven på overlæben) og næseryggen.

Rund

Din pande og kæbe er afrundede og omtrent lige brede. Din kæbe har tynde hjørner. Dit ansigts bredde vil svare til dets længde.

Kindben: Påfør bronzer hele vejen rundt om den bølgede kant af dit ansigt og under kindbenene for at give dem lidt definition og skarphed. Highlighter på de høje punkter på dine kinder hjælper med at fremhæve dine kindben. Smil, og påfør rødme på dine kinder, og bland den med dit øre og hår.

Øjenbryn: Høje, buede bryn kan være med til at forlænge dit ansigt.

Øjne: Du kan være dramatisk, når det gælder dine øjne. Smoky eyes er gode til at give dit ansigt fokus og definition.

Bonustips:

 • Læg highlighter på Amors bue, midt på panden, under øjenbrynet, på næseryggen og på hagen.
 • Kom om bord med en skitse!

Firkantet

Firkantede ansigter har en tendens til at have en kantet kæbe og en konveks hage. Dine kindben vil være omtrent lige brede som din pande og kæbe. Din hårgrænse følger normalt en lige linje på tværs af panden.

Pande og kæbe: Påfør bronzer på kæben og tindingerne, og udvisk forsigtigt mod midten af panden.

Kinder: Brug en blød børste til at stryge et let lag bronzer op ad dine kindben. Det kan hjælpe med at blødgøre kanterne i ansigtet. Påfør highlighteren på de øverste punkter på kinderne og blend den ud i tindingerne. Pink creme blush kan give dine kinder den perfekte rødme.

Læber: Da dit underansigt er synligt, vil bløde nudes og lyserøde læbefarver være med til at henlede opmærksomheden på dine læber. Sæt en linje på læberne, før du påfører gloss eller læbestift, for at definere området bedre.

Øjenbryn: Tykke øjenbryn med en blød bue vil henlede opmærksomheden på dine øjne.

Øjne: Personer med firkantede ansigter kan også fokusere på deres vipper sammen med en lysende øjenskygge. Påfør en tykkende og forlængende mascara.

Bonustip: Blød og æterisk makeup er med til at blødgøre kantede træk.

Den ovale

Pandens bredde er mindre end kindbenenes bredde. Ansigter med ovale ansigter har tendens til at have en høj pande, og kindbenene er den bredeste del af ansigtet.

Kindben: Påfør en bronzer fra tindingerne til midten af ansigtet, og børst let over kindbenene. Brug et let strejf af rødme, og udvisk fra tindingerne til kinderne, med fokus på kindbenene.

Læber: Læg en linje på læberne, før du påfører gloss eller læbestift, for at definere hageområdet bedre.

Øjenbryn: Bløde øjenbryn kan være med til at afbalancere ansigtstræk og give mere definition.

Øjne: Du kan fremhæve øjenformen ved at påføre en lys øjenskygge og derefter blende en mørkere farve ud i øjenfolden.

Bonustips:

 • Påfør highlighteren på de øverste punkter i hele ansigtet: tindingerne, hagen, Amor’s bue, næseryggen og under brynene.
 • Fokuser på et bestemt element (øjne versus læber), mens du holder det enkelt.
 • Ovale ansigtsformer kan få flere looks end andre. Det er dog vigtigt at finde en balance. Pas på ikke at være for dramatisk på nogen del af ansigtet.

Aflangt/rektangulært

De aflange sider er længere end de brede. Panden, kinderne og kæben er omtrent lige brede. Hagen vil have en let kurve, og kæbelinjen er fast og firkantet.

Kinderne: Accentuer kinderne ved at lægge bronzer på kindbenene og tilføje rødme på kindernes æble. Blend bagud og udvendigt for at give mere bredde. Påfør highlighter på toppen af kindbenene og udvisk tilbage mod tindingerne og under brynene.

Øjenbryn: Lange, flade øjenbryn er med til at gøre dit ansigt bredere.

Øjne: Du kan gøre så meget sjov med dine øjne, som du vil: Brug cat eyeliner, farvestrålende skygge og sjove falske øjenvipper.

Læber: Drop eyeliner og farvestrålende læber. Hold dine læber i en diskret rosa nuance.

Bonustips:

 • Sæt en highlighter på din næsetip og en amorbuen.
 • Undgå at påføre highlighter på panden og hagen, da det kan få dit ansigt til at se længere ud.

Diamant

Dine kinder er bredere end din pande og din hage. Forskellen mellem disse bredder kan være subtil eller dramatisk. Ansigter med diamantformede ansigter har en tendens til at have en mere spids hage.

Pande og kæbe: Personer med diamantformede ansigter vil måske ønske en kontur med to nuancer af foundation for at skabe mere balance. Brug en mørkere nuance (ikke mere end to nuancer mørkere end hudtonen) på spidsen af hagen for at blødgøre og skabe illusionen af en bredere kæbe. Brug også en mørkere nuance nær tindingen og blend opad mod hårgrænsen. Brug en lysere foundation langs kæbelinjen, og bland den ud, så du ikke kan se, hvor den ene foundation slutter og den anden begynder.

Øjenbryn: Blidt buede øjenbryn kan være med til at forkorte og blødgøre ansigtet.

Kindben: Læg highlighter på de øverste kindben for at fremhæve dem. Påfør kun blush på kindernes æbler, og undgå blush med glimmer i.

Læber: naturlige nuancer og lyse farver anbefales. Følg den naturlige læbelinje, når du påfører eyeliner, så dine læber ikke ser bredere ud, end de er, og din hage ser tyndere ud.

Uanset din ansigtsform kan du have det sjovt med din makeup!

Hvis din nuværende makeupbesættelse er angivet som “ikke” til din ansigtsform, skal du ikke være ked af det. Alle ansigtsformer er lige smukke, og alle ansigter er unikke. I sidste ende skal din makeup fremhæve dine naturlige træk og din personlighed. Gå efter det, der får dig til at føle dig smuk og selvsikker!