Skandinavisk design handler om så meget mere end møbler; fra elektronik til mode, arkitektur til indretning, nordisk design, og især elementer af skandinavisk minimalisme, har fundet vej til alle aspekter af vores liv. Men hvad betyder skandinavisk design egentlig? Vi tager et dybt dyk ned i spørgsmålet: hvad er skandinavisk design? Vi vil udforske nordisk minimalisme, hvor det hele begyndte, og hvordan man bringer denne designtilgang ind i dit hjem.

Hvad er skandinavisk design?

Skandinavisk design er kendetegnet ved en minimal, ren tilgang, der søger at kombinere funktionalitet med skønhed. Dens fokus er på enkle linjer og lyse rum, blottet for rod.

Disse principper strækker sig til alle områder af design, fra arkitektur til elektronik, men det er mest almindeligt brugt til at beskrive interiørdesign, herunder møbler, tekstiler, keramik og belysning.

Typisk er der ikke noget overflødigt ved skandinavisk design; det fjerner det unødvendige og viser de væsentlige elementer i ethvert produkt.

De mest brugte skandinaviske farver er neutrale og monokromatiske – lyse, varme hvide med sort og tan – med farvepuster tilføjet brugt som accenter. Plys pink, grå-blå og farver forankret i naturen – som salvie – er de mest populære i skandinavisk design.

Organiske og naturlige materialer indtager ofte en ære i skandinavisk design, hvilket afspejler de skandinaviske og nordiske landes forhold til naturen. Træ, lysnet, så det passer med en neutral farvepalet, bomuld og uld er stærkt præget af skandinavisk design, ligesom stueplanter.

Dette rene, men varme tema, sammen med den beroligende karakter af et stort, lysfyldt rum uden noget rod, er til dels grunden til, at skandinavisk design er så populært.

Denne form for nordisk minimalisme giver folk mulighed for at invitere fred ind i deres hjem uden at skabe et rum, der er uindbydende eller koldt. Den er fuld af vitalitet uden at være kaotisk.

Hvorfor er skandinavisk design vigtigt?

Et ledende princip for skandinavisk design er at skabe harmoni med sit miljø og at skabe ting, der er lavet til at holde. Det søger at komplimentere kunsten at leve godt ved at fremme et enkelt hjemmemiljø, der er fyldt med kvalitetsartikler og forbedrer en uhæmmet livsstil uden overdreven forbrugerisme.

På denne måde er det både vigtigt for et individ, da et hjemmemiljø, der tilskynder til et godt levet liv, er en stadig vigtigere modspil til presset fra det moderne liv, og for planeten, da det udfordrer den voldsomme forbrugerisme og uddyber vores forbindelse til naturen.

Arkitektur, byplanlægning og socialt innovativt design

Ved siden af ​​prøvestenene enkelhed, funktionalitet og komfort udnytter skandinavisk arkitektur lys, skaber brug for naturlige materialer og integreres med naturen. Det er denne endelige kvalitet, der har fået skandinavisk arkitektur og byplanlægning til at blive en innovator for miljøbevidst og socialt innovativt design.

Gennem intelligent design og forståelse for naturen har Skandinavien formået at bringe naturen ind i sine byer.

Dansk design

Enkelhed, funktionalitet og elegance – det er visitkortene for dansk design. Kendt for sine slanke linjer og sofistikering, er Danmark også det land, hvor du med størst sandsynlighed vil finde et strejf af luksus. Stole er oftest forbundet med dansk design, men industrien har fundet rødder i mode, skønhed, elektronik, keramik og boligudstyr, sideløbende med møbel- og produktdesign.

Danmark er også nu det eneste land, der er vært for en modeuge i de skandinaviske lande.