Det lyder glamourøst og spændende at arbejde med mode. Som en person, der har arbejdet i branchen, kan jeg bekræfte, at ja – det er spændende, men det kræver også en masse hårdt arbejde og en tyk hud!

Er du klar til at begive dig ud i modeverdenens travlhed? Læs videre for at finde ud af, hvilke job der er de bedste inden for modebranchen. Fra grafisk design til styling og skrivning – der er job til rådighed for alle typer af færdigheder!

Garderobeassistent

Gennemsnitlig årsløn: 27.540 dollars

Hvis du elsker at arbejde med tøj og sammensætte outfits, så kan det være den perfekte karriere for dig at arbejde som garderobeassistent! Disse professionelle arbejder normalt inden for teater, film og tv, hvor de bruger deres dage på at forberede looks og finde tøj, der passer til skuespillerne og deres karakterer. Du kan også være med til at prøve kostumer samt rengøre og reparere tøj, så det kan bruges igen.

Model, layout, ordning

Gennemsnitlig årsløn: 31.910 USD

Modeller arbejder sammen med mærker og modedesignere, hvor de bærer og promoverer deres produkter. De er brandets ansigt, og deres billeder er trykte og digitale publikationer, herunder magasiner, websites, sociale medier og plakater. For at få succes på dette område skal du have det rette “look” og have en portefølje med let tilgængelige fotografier.

Visual merchandiser

Gennemsnitlig årsløn: 34.550 dollars

Visual merchandisers er ansvarlige for indretning af vinduesfacader, mannequiner og værksteder. De sammensætter tøjarrangementer og ensembler og følger de retningslinjer, der er fastsat af organisationens Chief Merchandiser. For at få foden indenfor som visual merchandiser kan du starte som sælger og bevise dine merchandisingfærdigheder på jobbet.

Produktudvikler

Gennemsnitlig årsløn: 45.433 USD

En produktudvikler planlægger og skaber modeorienterede produkter til detailhandlere. En produktudvikler kan f.eks. arbejde på en række pandebånd for en modeforhandler. Deres arbejde kræver, at de arbejder tæt sammen med designteamet og sikrer, at alle prototyper bliver skabt efter hensigten.

Merchandiser

Gennemsnitlig årsløn: 45.509 USD

Hvis du er mere til mennesker, men stadig ønsker at arbejde inden for modebranchen, kan du gøre det! Som merchandiser er du ansvarlig for at sørge for, at produkterne kommer i de rigtige butikker i de rigtige mængder og på det rigtige tidspunkt. Denne færdighed kræver en masse prognoser og salgsovervågning – perfekt for alle Excel-guruer!

Stylist

Gennemsnitlig årsløn: 48.846 USD

Det er spændende at arbejde som stylist; du kan arbejde i forskellige miljøer og med forskellige mennesker; fra detailbutikker til modefotograferinger, du kan style en række forskellige begivenheder i løbet af dagen. Ud over at filme kan du også arbejde individuelt med berømtheder og andre fagfolk. For at få succes i denne rolle skal du have stor opmærksomhed på detaljer og fremragende kommunikationsevner for at forstå, hvem din kunde er, og hvad deres forventninger er.

Specialist i digitale medier

Gennemsnitlig årsløn: 53.245 USD

Læser du godt om, hvad du skal og ikke skal gøre ved søgemaskineoptimering? Ved du, hvordan du kan fremme dit brand og øge din synlighed gennem digital markedsføring? Hvis det er tilfældet, kan du arbejde som specialist i digitale medier for dit yndlingsbrand og hjælpe dem med at nå ud til et bredere publikum, øge salget og skabe en stærk tilstedeværelse på de sociale medier.

Grafisk designer

Gennemsnitlig årsløn: 53.380 $

Hvis du er god til at redigere software og elsker mode, kan du finde et job som grafisk designer for dit yndlingsbrand i detailhandlen. De daglige opgaver omfatter marketingmaterialer, redigering af billeder til websteder og arbejde på større kampagner for mærker.

Designer af tekstiler

Gennemsnitlig årsløn: 56.062 dollars. USD

Tekstildesignere specialiserer sig i mønstre til tekstiler og polstring. De bruger 2D-mønstre, der væves eller væves ind i tøj, tæpper, stoffer og andre genstande. De fleste tekstildesignere vælger normalt mellem forskellige områder at arbejde inden for – de, der arbejder inden for mode, specialiserer sig i beklædning.

Personlig indkøber

Gennemsnitlig årsløn: 57.008 USD

Personal Shopper er ansvarlig for at vælge og købe de rigtige produkter til deres kunder. For at få succes i denne stilling skal du have en vis erfaring med styling og vide, hvad der virker til forskellige kropstyper og størrelser. Du skal også forstå og følge med i de aktuelle tendenser for at kunne vælge, hvad der virker for dine kunder. Hvis du allerede ved, hvad der er tilgængeligt i butikker på gaden, og hvad der er på vej til de kommende sæsoner, er du måske perfekt til denne stilling.

Detailkøber

Gennemsnitlig årsløn: 72.270 USD

Som navnet antyder, er det detailhandlerne, der er ansvarlige for at finde og købe varer, inden den nye sæson begynder. De bruger deres ekspertviden og markedsundersøgelser til at træffe beslutninger baseret på deres forbrugeres præferencer og adfærd og forudsiger, hvilke varer der vil være populære i de kommende måneder baseret på de seneste tendenser.

Modeller

Gennemsnitlig årsløn: 75.810 dollars

Hvis du har kreativt talent og kunstnerisk flair, kan du overveje at blive modedesigner. Som designer bliver du i bund og grund inspiration for det brand, du arbejder for. Modedesignere har til opgave at skabe hele kollektioner hver sæson og føre tilsyn med projektet fra start til slut.

Er du en spirende modedesigner? Tilmeld dig MoMA’s kursus om mode som design på Coursera.

Koordinator for modekommunikation

Gennemsnitlig årsløn: 135.580 USD

PR-koordinatorer for modebranchen er ansvarlige for at opretholde et godt image i offentligheden for brands. De arbejder med pressen og influencers for at øge kendskabet til et brand og synligheden og nogle gange for at løse situationer, der kan skade et brands omdømme. Selv om det virker glamourøst, kan det indebære mange sene nætter, deltagelse i pressearrangementer og sørge for, at tingene går glat.

Teknolog inden for beklædning

Gennemsnitlig årsløn: 145.909 USD

Hvis du er godt rustet i designafdelingen, kan du også blive beklædningsteknolog. Som beklædningsteknolog skal du føre tilsyn med produktionen af produktet for at sikre, at der ikke er nogen fejl, og at det endelige produkt er som oprindeligt tiltænkt. Et skarpt øje for detaljer er et must i denne rolle.

Bæredygtighedsansvarlig

Gennemsnitlig årsløn: 184.460 dollars

Modens betydelige indvirkning på miljøet har fået mange brands til at skabe mere miljøbevidste og bæredygtige metoder. Som Sustainability Officer i modebranchen vil du være ansvarlig for at udvikle og implementere miljøstrategier i virksomheden. Din rolle vil indebære omfattende research, og du skal træffe vigtige beslutninger, som vil hjælpe brands med at følge mere bæredygtige metoder.

Har du en passion for bæredygtighed? Tag et kursus i bæredygtig mode på Coursera.

Sidste tanker

Selv om antallet af stillinger inden for mode er enormt, er de også ret konkurrenceprægede. Så sørg for at få værdifuld erhvervserfaring og viden i den stilling, du er interesseret i, for at få succes.

En praktikplads og et kursus, der giver dig de færdigheder, du har brug for, er en god måde at komme ind ad døren til modebranchen på!