Både kvinder og mænd foretrækker at bære et ur som et luksustilbehør. Mænd er som regel mere interesserede i mekanikken bag deres ure, mens kvinder ser ure som æstetiske smykker. På det seneste har vi dog set en stigning i antallet af kvindelige designere, der kommer ind på urmarkedet, hvilket uundgåeligt vil medføre flere kvindelige kunder i urverdenen.

Det kan være svært at finde et ur, der passer til din individuelle stil, hvis du ikke ved, hvad du leder efter, eller hvis der ikke findes noget ur på markedet, der passer til dine behov. Måske har du en yndlingssmykkefarve, og hvis du har det, vil det gøre det nemmere at finde det rigtige ur. Men hvis du ikke har det, er der andre ting, du kan tage hensyn til, når du leder efter et helt nyt ur.

At matche dit nye ur med din hudfarve

Måske vil du gerne have et ur, der passer til nogle af dine yndlingsoutfits i din garderobe. Du kan også vælge et ur, der passer til din hudpigmentering.

Undersøg urkassens materiale

Hvis du har lys hud, vil hvidguld eller sølv passe bedst til din hudfarve, da det vil se frisk ud på lysere hud. Med denne hudtone kan rosaguld få dig til at se rød ud på grund af de lyserøde nuancer.

Hvis du har honning eller en mørkere hudtone, vil gult guld fungere godt for at skabe et levende look. Hår- og øjenfarve kan også påvirke, hvordan smykker ser ud på dig, så husk på det, når du prøver forskellige farver og stilarter af ure.

Tænk på ædelstene

Der er også meget at tænke over, når det kommer til at matche din hudfarve med ædelstene og diamanterne i dit ur. Personer med lys hudfarve foretrækker måske at vælge lysere nuancer af diamant, såsom lyserød, blå og rød. Derfor kan ure, der indeholder smaragd- eller azurblå diamanter, være et godt valg.

Folk med varmere hudfarver har en tendens til at vælge jordfarver som gul, jade eller diamanter, hvis du ønsker lidt mere luksus. Men hvis du har en yndlingsfarve, som du gerne vil inkorporere i dit ur, så gør det bare, lad ikke din hudfarve stoppe dig!

Valg af den rigtige skive størrelse

Størrelsen på skiven er en meget vigtig faktor for din beslutning. Det er vigtigt at vælge et ur, der passer perfekt til dit håndled og ikke er for stort eller for lille til det. Du vil ikke have et ur, der føles tungt og overdimensioneret på dit håndled.

De fleste kvinder vælger et ur med en urkasse på omkring 30-36 mm, men kvinder med meget små håndled foretrækker måske et ur med en urkasse på 24-26 mm. Mænd har tendens til at foretrække en lidt større urkasse på 36-40 mm, da de normalt har større håndled, så en mindre urkasse kan blive væk.

Det er meget nemt at måle dit håndled, du skal blot tage et målebånd, en lineal eller et stykke papir og vikle det rundt om dit håndled. Sørg for, at den hverken er for stram eller for løs. Hvis du gjorde det med et stykke papir, skal du markere på papiret, hvor din ideelle stramhed var, og derefter måle papirstrimlen med en lineal.

Har du en bestemt præference for en rem?

Der er så mange forskellige typer remme på urmarkedet i øjeblikket. Metal Link-armbånd er meget populære, da de passer til ethvert outfit på ethvert tidspunkt af dagen. Uret ser mere elegant ud, når remmen passer til urkassens materiale. En guldrem med en sølvfarvet urkasse kan nogle gange støde sammen. Andre alternativer er at vælge en læderrem, som kan se sofistikeret ud, når den bæres sammen med det rigtige tøj. En læderrem kan give dig mere af det klassiske look.

Tilpas din stil frem for dit ur

Det er vigtigt at kigge på din garderobe, før du foretager et stort køb og køber et luksusur. Ved at matche dit nye ur med din nuværende stil ved du, at du helt sikkert kan bære dit køb i stedet for at lade det ligge bagerst i garderoben.