Tøj kan afsløre, i hvilken del af verden bæreren bor eller kommer fra. Selv i oldtiden havde tøjet stor betydning og viste meget om den person, der bar det.

Når du lærer om det fascinerende tøj fra hele verden, vil du blive chokeret over at opdage rødderne til det tøj, du bærer i dag. Faktisk kommer en stor del af moden i den vestlige verden fra andre dele af verden.

For eksempel henvises der ofte til Indiens udsmykkede stil og pynt i den vestlige popkultur. Hvis du vil vide mere om mode fra hele verden, kan du læse videre i denne artikel.

Betydningen af mode

Bryllupper og festoptog indeholder referencer fra mange års kongelig og aristokratisk mode. Mange vestlige kvinder vil blive chokeret over at opdage, at deres moderigtige halstørklæder ligner meget den arabiske verdens kaffiyeh, der bæres af mænd.

Når moden udvikler sig, trækker den på inspiration fra hele verden. Disse indflydelsesrige kulturer gennemsyrer stilverdenen, og hvordan tøj bæres.

Selv når mode bæres i oprør mod den moderne stil, skal folk stadig finde deres inspiration et sted. Tøj og design er måder at vise sin individualitet og fantasi på.

Etniske modetrends har deres oprindelse i hele verden. Og selv om de fleste mennesker tænker på Paris, når de tænker på mode, kan steder som London og Italien have en enorm indflydelse inden for modeverdenen. 

Selv om nogle modeserier har svært ved at sprede sig over hele verden, har tekstiler en måde at vinde eftertragtede pladser i modeverdenen på. Kinesiske tekstiler betragtes som luksuriøse og eksotiske tekstiler i Centralasien.

Japanske tekstiler kan konkurrere med kunstværker, mens afrikanske tekstiler er kendt for deres livlige mønstre og farver. Alle modeens funktioner har stor indflydelse på samfund rundt om i verden i dag. 

Et kig på tendenserne i dag

Pinterest offentliggjorde for nylig denne uges globale modeundersøgelse, hvor der er lavet en opdeling af landets største modetrends.

Uanset om det er leopardprint i Australien eller en festjumpsuit i Argentina, så køber kvinder fra hele verden på visse tidspunkter de samme styles på bestemte tidspunkter.

Lad os se, hvor forskellige modetrends er i de forskellige lande gennem hvor ofte de bliver søgt online.

USA

Blokhæle har oplevet en betydelig stigning på 333 procent, uden tvivl på grund af den komfort, der overvinder vores kærlighed til stiletter.

Smock-kjoler er steget med 103 procent, hvilket beviser, at amerikanske piger har en passion for sommertid for varme. Dette vil være to af de største tendenser i den amerikanske sommer.

Tyskland

Det er ikke ligefrem en overraskelse, at Birkenstocks’ hjemland oplevede en stigning i popularitet på 840 procent. Hvis du går rundt på gaderne i Tyskland denne sommer, kan du forvente at se mange af disse berømte sandaler. 

Frankrig

Den lille wrapkjole er vendt tilbage, med en stigning på hele 262 procent. Denne kjole er flatterende på næsten alle, hvilket er grunden til, at den er så populær.

Franske piger ved, at der er noget bedre end en jumpsuit, med 58 procent flere søgninger efter en bukse/overdel-kombination.

Japan

Bredbenede bukser har været på mode i Japan i et par år nu, men deres herredømme synes at være ved at slutte med kun 60 procent af de tidligere søgninger.

Japanske damer er klar over, at intet er værre end en vabel, og foretrækker i stedet flade sandaler (en stigning på 645 procent).

Mexico

Mexicanske kvinder elsker at gå til dagen uden problemer, og søgningerne på skjortekjoler er steget med 500 procent. Måske kaldes det Serena-effekten, men tennissko er steget med 76 procent. 

Hvis du rejser til Mexico, er du velkommen til at omfavne denne komfortable, funktionelle stil.

Argentina

I modsætning til franskmændene er argentinske kvinder helt vilde med jumpsuits – dog kan de godt lide at bære deres jumpsuits om aftenen, idet søgningerne efter partyjumpsuits er steget med 97 procent. Husk derfor at se godt ud, hvis du skal på tur i Argentina nogle gange snart.

Brasilien

I Brasilien har flared bukser et øjeblik, hvor søgningerne er steget med 146 procent. Gå efter et subtilt look ved at kanalisere en bootleg flare fra Alexa Chung.

I Brasilien er corduroy-toppe, overalls og jakker overalt, og søgningerne er steget med 200 procent.

Det Forenede Kongerige

Med indikationer fra deres ordentlige opvækst er kjoler med knapper den mest almindelige kjolestil i Storbritannien med en stigning på 96 %.

Britiske kvinder viser deres personlighed gennem deres tøj og supplerer deres sommergarderobe med et halstørklæde (en stigning på 157 %). Dette er en fantastisk måde at tilføje en enkel accent til ethvert outfit. 

Australien

Australske kvinder, der elsker neutrale farver, køber hvide støvler (en stigning på 246 % i denne sæson). Desuden er australierne glade for en top med leopardprint for at vise deres vilde side, hvilket er steget med 110 procent i søgninger.

Konklusion

Efterhånden som flere og flere modetrends bliver anerkendt rundt om i verden, ser det ud til, at de også udvikler sig og invaderer andre dele af kloden. Lad os i de kommende måneder se, hvordan modetrends klarer sig gennem tiden. Klik her for at få mere at vide om livsstilshacks.