Det er ingen hemmelighed, at jeg er en stor tilhænger af farvernes magt i din garderobe, især for piger over 40, men jeg ved også, at sort i sig selv er en stærk farve og er et favoritvalg for mange. Det gælder især på denne tid af året, hvor mange af os vil gribe ud efter vores små sorte kjoler (eller bukser eller satinbluser). Her får du fem stilfulde tricks til at bære sort.

1: Vær forsigtig med skinnende sorte stoffer

Mange kvinder er tiltrukket af sort, fordi den er slankende og en af de mest tilgivende farver, der findes, når det kommer til at dække de dele af vores figur, som vi helst vil skjule. Det er rigtigt, men der er en undtagelse fra denne regel, nemlig at jo mere skinnende stoffet er, jo mere skiller det sig ud og henleder opmærksomheden på knuder, buler og buler. Hvis dit mål er camouflage, skal du bruge en uniform under den smukke blomstrede satinkjole eller holde dig til matte stoffer.

2. Prøv sort med marineblå for at få et banalt look

Mens sort og hvid er en klassisk kombination, og sort og grå ikke er noget problem, kan du ryste tingene op ved at kombinere sort med uventede farvepartnere som marineblå. Mørkeblå og sort giver denne yndlingskjole med rullekrave et sofistikeret, europæisk præg. Brun og cognac er også smarte og en fantastisk farvekombination til alle, især til modne piger over 40 år.

3. billige varer i sort

Uanset om du er begrænset eller bare er forelsket i noget, så vælg sort, hvis du overvejer en billig model, der fås i både sort og lysere farver. Stof af ringere kvalitet og dårligt håndværk er mindre synligt i sort.

4. Indarbejd tekstur for at gøre det sorte look mere smart

Et helt sort outfit risikerer at se intetsigende ud, især hvis der er lidt eller ingen forskel på tekstur og vægt på de forskellige dele. Tilføj teksturerede dele som en sort faux fur-vest, støvletter i laklæder eller en flosset top i sort fløjl for at give dit outfit et ekstra løft og give det et fyldigt look.

5. Brug sort til at minimere dine tunge dele

Kunne du tænke dig, at dine lår blev mindre? Brug sorte bukser. Vil du skjule en stor mave? Prøv en sort tunika med skørt. Sort minimerer, så bær den over større kropsdele. Tiltræk opmærksomheden og fremhæv dine mindre dele med en lysere farve.

Denne slankende strikkjole er et godt eksempel på, hvordan du kan bruge sort til at farveblokere og tabe dig i forskellige dele af din figur. I dette tilfælde reducerer de mørke paneler på siderne af kjolen din kropsbredde, så du ser slankere ud.

Elsker du at gå i sort? Har du nogle sorte khakis, du kan dele? Jeg vil meget gerne høre, hvad du gør.